JOB OFFER

Lead PLC Control systems Engineer

Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen een jonge en snel groeiende organisatie met een team van enthousiaste techneuten en lever jij graag een bijdrage aan de verbetering van onze leefomgeving? Zoek jij een baan waarin verantwoordelijkheid en afwisseling centraal staan?

Slimme oplossingen voor een schonere wereld: Xeamos levert emissiereductiesystemen voor binnenvaart-schepen, superjachten, offshore en industriële toepassingen. In de transitieperiode naar een fossiel-vrije samenleving zullen we in deze markten nog decennialang met verbrandingsmotoren te maken hebben. Met innovatieve oplossingen dragen wij bij aan een significante reductie van de emissies van deze motoren en daarmee aan een verbetering van onze leefomgeving.

Wat ga je doen?
Als Lead Engineer lever je een belangrijke bijdrage aan de (door) ontwikkeling van het hart van onze installaties, de controller. Je bent verantwoordelijk om samen met een klein team de ontwikkeling van standaard software en HMI uit te voeren. Je ontwerpt en onderhoudt de architectuur van de software, de bijbehorende documentatie en het revisiebeheer. Je initieert upgrades en verbeteringen welke na de testfase gecontroleerd in het veld worden uitgerold. Naast standaard software werk je mee aan project-specifieke versies van onze besturingen. Je werkt hierbij samen met de afdelingen engineering, after sales/service en project management.

Wat breng je daarvoor mee?
Wij zoeken iemand met een gedegen technische achtergrond en relevante ervaring in de machinebouw of procesindustrie. Je kunt goed met mensen overweg en vindt het leuk om met een team iets moois neer te zetten. Je bent gestructureerd en behoudt het overzicht. Daarnaast vind je het leuk om binnen een jonge en snel groeiende organisatie te werken met een team van enthousiaste engineers. Wat wij van jou vragen zijn:

• HBO opleiding (bijv. Automotive of Industrial Automation)
• Affiniteit met emissiereductie en verbrandingsmotoren
• Kennis van, of ervaring met:
 • Software ontwikkelings- projecten
 • Software validatie
 • PLC/HMI hardware en software (bij voorkeur Codesys)
 • Industriële M&R techniek, bus communicatie, datalogging, remote access
• Je bent gestructureerd en bezit een goede lees- en schrijfvaardigheid van de Nederlands en Engelse taal.

Wat krijg je hiervoor terug?
Naast een goede werksfeer bieden wij je veel vrijheid en zelfstandigheid in een groeiende, internationale organisatie in een groeiende markt. Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden passend bij deze functie is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen door het volgen van (interne) trainingen en opleidingen.

Heb je interesse?
Enthousiast geworden van deze vacature? Reageer dan snel door je CV met motivatie te sturen naar vacatures@xeamos.com. Nog vragen over de functie zelf? Neem contact op met Alwin de Kock, T: 06 233 677 94.

Wij stellen het op prijs als bedrijven / bureaus ervan afzien om naar aanleiding van deze vacature ongevraagd hun cv’s of diensten aan te bieden. Cv’s die ongevraagd worden aangeboden, zien wij als directe en persoonlijke sollicitaties; algemene voorwaarden die worden meegestuurd verklaren wij nietig.