JOB OFFER

Manager Certification & Legislation

Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen een jonge en snel groeiende organisatie met een team van enthousiaste engineers lever jij graag een bijdrage aan de verbetering van onze leefomgeving? Zoek jij een baan waarin verantwoordelijkheid en afwisseling centraal staan? Lees dan snel verder!

Slimme oplossingen voor een schonere wereld: Xeamos levert emissiereductiesystemen voor binnenvaartschepen, superjachten, offshore en industriële toepassingen. In de transitieperiode naar een fossiel-vrije samenleving zullen we in deze markten nog decennialang met verbrandingsmotoren te maken hebben. Met innovatieve oplossingen dragen wij bij aan een significante reductie van de emissies van deze motoren en daarmee aan een verbetering van onze leefomgeving.

Wat ga je doen?

Als Manager Certification & Legislation ben je verantwoordelijk voor de certificering en het onderhoud van bestaande certificaten. Deze certificeringen zijn nodig om aan te tonen dat onze systemen in combinatie met de motoren voldoen aan de geldende internationale wetgeving. Als specialist ben je bekend en/of verdiep je je in de details van de regelgeving. Je bent aanspreek punt voor typegoedkeuringsinstanties, klassebureaus en meetbureaus. Je draagt zorg voor de indiening van plan approvals of type-goedkeuringen. Tijdens certificeringen ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van certificeringstrajecten, waarbij je ook hands-on kunt optreden als dit nodig is. Zo zijn het verwerken en rapporteren van meetresultaten onderdeel van de functie. Daarnaast ondersteun je Sales en Engineering met vraagstukken op het gebied van emissieregelgeving.

Wat breng je daarvoor mee?

Wij zoeken een getalenteerde en ambitieuze collega met een HBO werk- en denkniveau met een praktische en klantgerichte instelling. Je past verder binnen ons team als je:
• een afgeronde HBO opleiding hebt in een relevante technische richting;
• ervaring hebt met (emissie) wetgeving (bv. MARPOL, NRMM, MCPD);
• ervaring hebt met het werken met klasse-bureaus (bv. LRS, DNV-GL, ABS);
• bij voorkeur kennis hebt van Europese regelgeving op het gebied van techniek;
• ervaring hebt in de maritieme sector;
• planmatig en gestructureerd kunt werken;
• communicatief goed bent in zowel de Nederlandse als Engelse taal;
• een teamplayer bent.

Wat krijg je hiervoor terug?
Naast een goede werksfeer bieden wij je veel vrijheid en zelfstandigheid in een groeiende, internationale organisatie in een markt die sterk in ontwikkeling is. Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden passend bij deze functie is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen door het volgen van (interne) trainingen en opleidingen.

Heb je interesse?
Enthousiast geworden van deze vacature? Reageer dan snel door je CV met motivatie te sturen naar vacatures@xeamos.com. Nog vragen over de functie zelf? Neem contact op met Alwin de Kock, T: 06 233 677 94.

Wij stellen het op prijs als bedrijven / bureaus ervan afzien om naar aanleiding van deze vacature ongevraagd hun cv’s of diensten aan te bieden. Cv’s die ongevraagd worden aangeboden, zien wij als directe en persoonlijke sollicitaties; algemene voorwaarden die worden meegestuurd verklaren wij nietig.