JOB OFFER

PLC Control systems engineer

Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen een jonge en snel groeiende organisatie met een team van enthousiaste techneuten en lever jij graag een bijdrage aan de verbetering van onze leefomgeving? Zoek jij een baan waarin verantwoordelijkheid en afwisseling centraal staan?

Slimme oplossingen voor een schonere wereld: Xeamos levert emissiereductiesystemen voor binnenvaart-schepen, superjachten, offshore en industriële toepassingen. In de transitieperiode naar een fossiel-vrije samenleving zullen we in deze markten nog decennialang met verbrandingsmotoren te maken hebben. Met innovatieve oplossingen dragen wij bij aan een significante reductie van de emissies van deze motoren en daarmee aan een verbetering van onze leefomgeving.

Wat ga je doen?
Als PLC programmeur lever je een belangrijke bijdrage aan de (door) ontwikkeling van het hart van onze installaties, de controller. Als lid van het Control systems team werk je mee aan de ontwikkeling van de software voor onze PLC besturingen en HMI bedieningspanelen. Je  vindt het leuk om je te verdiepen in de werking van onze systemen en verliest daarbij de praktijk niet uit het oog. Zo behoort het regelmatig remote monitoren van de systemen in het veld tot het takenpakket. Uiteraard is het documenteren, testen en valideren van de door jezelf en jouw collega’s geschreven software een belangrijk deel van het takenpakket.

Wat breng je daarvoor mee?
Wij zoeken iemand die zich vanuit passie met techniek in onze systemen wil verdiepen. Ervaring is een pré, maar ook schoolverlaters zijn welkom om te reageren. Daarnaast vind je het leuk om binnen een jonge en snel groeiende organisatie te werken met een team van enthousiaste engineers. Wat wij van jou vragen zijn:

• Opleiding HBO, afstudeerrichting Automotive of Industrial Automation
• Affiniteit met emissiereductie en verbrandingsmotoren
• Kennis van, of ervaring met:
 • PLC/HMI hardware, bij voorkeur CodeSys 2.3 of 3.5 gebaseerd
 • Veldbus systemen (Modbus TCP, Modbus RTU, Profinet, Profibus)
 • (J1939) CAN-bus
 • Data-analyse software tools
• Je bent gestructureerd en bezit een goede lees- en schrijfvaardigheid van de Nederlands en Engelse taal.

Wat krijg je hiervoor terug?
Naast een goede werksfeer bieden wij je veel vrijheid en zelfstandigheid in een groeiende, internationale organisatie in een groeiende markt. Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden passend bij deze functie is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen door het volgen van (interne) trainingen en opleidingen.

Heb je interesse?
Enthousiast geworden van deze vacature? Reageer dan snel door je CV met motivatie te sturen naar vacatures@xeamos.com. Nog vragen over de functie zelf? Neem contact op met Alwin de Kock, T: 06 233 677 94.

Wij stellen het op prijs als bedrijven / bureaus ervan afzien om naar aanleiding van deze vacature ongevraagd hun cv’s of diensten aan te bieden. Cv’s die ongevraagd worden aangeboden, zien wij als directe en persoonlijke sollicitaties; algemene voorwaarden die worden meegestuurd verklaren wij nietig.