Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

We’re looking for new colleagues!

Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen een jonge en snel groeiende organisatie met een team van enthousiaste techneuten en lever jij graag een bijdrage aan de verbetering van onze leefomgeving? Zoek jij een baan waarin verantwoordelijkheid en afwisseling centraal staan? Slimme oplossingen voor een schonere wereld: Xeamos levert emissiereductiesystemen voor binnenvaart-schepen, superjachten, offshore en industriële toepassingen. In de transitieperiode naar een fossiel-vrije samenleving zullen we in deze markten nog decennialang met verbrandingsmotoren te maken hebben. Met innovatieve oplossingen dragen wij bij aan een significante reductie van de emissies van deze motoren en daarmee aan een verbetering van onze leefomgeving.

JOB OFFER

Lead PLC Control systems Engineer

Als Lead Engineer lever je een belangrijke bijdrage aan de (door) ontwikkeling van het hart van onze installaties, de controller. Je bent verantwoordelijk om samen met een klein team de ontwikkeling van standaard software en HMI uit te voeren. Je ontwerpt en onderhoudt de architectuur van de software, de bijbehorende documentatie en het revisiebeheer. Je initieert upgrades en verbeteringen welke na de testfase gecontroleerd in het veld worden uitgerold. Naast standaard software werk je mee aan project-specifieke versies van onze besturingen. Je werkt hierbij samen met de afdelingen engineering, after sales/service en project management.

JOB OFFER

PLC Control systems engineer

Als PLC programmeur lever je een belangrijke bijdrage aan de (door) ontwikkeling van het hart van onze installaties, de controller. Als lid van het Control systems team werk je mee aan de ontwikkeling van de software voor onze PLC besturingen en HMI bedieningspanelen. Je vindt het leuk om je te verdiepen in de werking van onze systemen en verliest daarbij de praktijk niet uit het oog. Zo behoort het regelmatig remote monitoren van de systemen in het veld tot het takenpakket. Uiteraard is het documenteren, testen en valideren van de door jezelf en jouw collega’s geschreven software een belangrijk deel van het takenpakket.

JOB OFFER

Product Improvement Engineer

Als Product Improvement Engineer ben je verantwoordelijk voor de monitoring van onze installed base die intussen bestaat uit meer dan 400 installaties wereldwijd. Al deze systemen kunnen remote worden benaderd en worden uitgelezen. Als tweedelijns support ben je de schakel tussen onze service afdeling en de R&D of Engineering afdeling. Je onderzoekt en signaleert afwijkende performance of bijzondere storingen. Daarnaast verzamel je gegevens over stand-tijden van de diverse systeemcomponenten. Bij complexere issues ondersteun je zelf de klant bij het vinden van de oorzaak en oplossen van het probleem. Je initieert verbeteracties die vervolgens met een team worden uitgevoerd. In de regel zal het werk vanuit ons kantoor in Wijchen worden verricht, echter incidenteel kan het voorkomen dat je voor onderzoek en ondersteuning ook op locatie werkzaamheden uitvoert:

JOB OFFER

Commissioning Engineer

Als Commissioning Engineer ben je verantwoordelijk voor de supervisie op de installatie van nieuwe systemen door werf of installateur, het inbedrijf nemen van nieuwe projecten en het oplossen van complexere storingen bij onze klanten wereldwijd. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit: de (pre-) commissioning met aansluitend het inregelen van onze systemen tijdens de proefvaart;
het correct documenteren van de werkzaamheden volgens onze HAT en SAT protocollen; het begeleiden van on-board survey‘s met de klasse bureaus en het uitvoeren van acceptatie testen; het begeleiden van emissiemetingen op locatie; het geven van technische trainingen (zowel op locatie als aan collega’s); het (samen met de projectmanager) afhandelen van restpunten na de commissioning; het (remote) analyseren van operationele systemen indien nodig.

Careers

Xeamos is always looking for more talent.

Xeamos has vacancies in various fields and at a range of educational levels.
We are always looking for new (technical) talents as well.
Send us your CV and a motivational letter. We will include you in our database,
and contact you when a suitable vacancy arises.