Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

Xeamos company

Careers

We’re looking for new colleagues!

Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen een jonge en snel groeiende organisatie met een team van enthousiaste techneuten en lever jij graag een bijdrage aan de verbetering van onze leefomgeving? Zoek jij een baan waarin verantwoordelijkheid en afwisseling centraal staan? Slimme oplossingen voor een schonere wereld: Xeamos levert emissiereductiesystemen voor binnenvaart-schepen, superjachten, offshore en industriële toepassingen. In de transitieperiode naar een fossiel-vrije samenleving zullen we in deze markten nog decennialang met verbrandingsmotoren te maken hebben. Met innovatieve oplossingen dragen wij bij aan een significante reductie van de emissies van deze motoren en daarmee aan een verbetering van onze leefomgeving.

JOB OFFER

Service Manager

Als Service Manager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van een team van vijftal service- en commissioning engineers om deze systemen in bedrijf te nemen en te onderhouden. Binnen het team wordt je back office ondersteund door onze service coördinator. Buiten Nederland werken we in toenemende mate met dealers voor het eerstelijns onderhoud. De functie vraagt een goed technisch inzicht en ervaring met de inbedrijfstelling en onderhoud van technische installaties. Je bent communicatief sterk en je weet de juiste afwegingen te maken tussen de belangen van onze klanten, onze medewerkers en ons bedrijf.

JOB OFFER

Commissioning Engineer

Als Commissioning Engineer ben je verantwoordelijk voor de supervisie op de installatie van nieuwe systemen door werf of installateur, het inbedrijf nemen van nieuwe projecten en het oplossen van complexere storingen bij onze klanten wereldwijd. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit: de (pre-) commissioning met aansluitend het inregelen van onze systemen tijdens de proefvaart;
het correct documenteren van de werkzaamheden volgens onze HAT en SAT protocollen; het begeleiden van on-board survey‘s met de klasse bureaus en het uitvoeren van acceptatie testen; het begeleiden van emissiemetingen op locatie; het geven van technische trainingen (zowel op locatie als aan collega’s); het (samen met de projectmanager) afhandelen van restpunten na de commissioning; het (remote) analyseren van operationele systemen indien nodig.

JOB OFFER

Product Improvement Engineer

Als Product Improvement Engineer ben je verantwoordelijk voor de monitoring van onze installed base die intussen bestaat uit meer dan 400 installaties wereldwijd. Al deze systemen kunnen remote worden benaderd en worden uitgelezen. Als tweedelijns support ben je de schakel tussen onze service afdeling en de R&D of Engineering afdeling. Je onderzoekt en signaleert afwijkende performance of bijzondere storingen. Daarnaast verzamel je gegevens over stand-tijden van de diverse systeemcomponenten. Bij complexere issues ondersteun je zelf de klant bij het vinden van de oorzaak en oplossen van het probleem. Je initieert verbeteracties die vervolgens met een team worden uitgevoerd. In de regel zal het werk vanuit ons kantoor in Wijchen worden verricht, echter incidenteel kan het voorkomen dat je voor onderzoek en ondersteuning ook op locatie werkzaamheden uitvoert:

JOB OFFER

Jr. Design Engineer

Met jouw skills en technisch inzicht werk je in samenspraak met de projectleider klantenopdrachten uit naar een 3D en 2D zodat dit kan worden geproduceerd. Samen met de productieafdeling of toeleveranciers toets je het ontwerp op maakbaarheid en waar nodig controleer je samen met onze QA medewerker of alles op de juiste wijze wordt geproduceerd. Daarnaast zul je regelmatig de verkoopafdeling en het R&D team ondersteunen voor het uitwerken van maatwerk systemen.

JOB OFFER

Supply chain coordinator

Met jouw skills en technisch inzicht begeleid je in nauwe samenwerking met de projectmanagers en supply chain manager het gehele proces van aanvraag tot en met de planning en de uitvoering. Je zorgt ervoor dat de productieafdeling en de leveranciers op een efficiënte wijze hun werkzaamheden kan uitvoeren door het verzorgen van onder andere stuklijsten en productieorders. Dit voor zowel de projectorders als gestandaardiseerde producten. Je houdt de planning in de grip en rapporteert over de voortgang. Tevens houd je intensief contact met de toeleveranciers en bewaakt de planning en levertijden van materialen. Je bewaakt de voorraadniveaus en afroepcontracten met strategische leveranciers. Jij weet als geen ander hoe je een project soepel kan laten verlopen. En daarbij weet je natuurlijk handig gebruik te maken van de beschikbare automatiseringssystemen.

Careers

Xeamos is always looking for more talent.

Xeamos has vacancies in various fields and at a range of educational levels.
We are always looking for new (technical) talents as well.
Send us your CV and a motivational letter. We will include you in our database,
and contact you when a suitable vacancy arises.