JOB OFFER

Jr. Design Engineer

Hoe verander je schadelijke uitlaatgassen in schone lucht? Wij weten het, jij straks ook? Slimme oplossingen voor een schonere wereld: Xeamos levert emissiereductiesystemen voor binnenvaart-schepen, superjachten, offshore en industriële toepassingen. In de transitieperiode naar een fossiel-vrije samenleving zullen we in deze markten nog decennialang met verbrandingsmotoren te maken hebben. Met innovatieve oplossingen dragen wij bij aan een significante reductie van de emissies van deze motoren en daarmee aan een verbetering van onze leefomgeving.

Wat ga je doen?
Met jouw skills en technisch inzicht werk je in samenspraak met de projectleider klantenopdrachten uit naar een 3D en 2D zodat dit kan worden geproduceerd. Samen met de productieafdeling of toeleveranciers toets je het ontwerp op maakbaarheid en waar nodig controleer je samen met onze QA medewerker of alles op de juiste wijze wordt geproduceerd. Daarnaast zul je regelmatig de verkoopafdeling en het R&D team ondersteunen voor het uitwerken van maatwerk systemen.

Wat vinden wij belangrijk?
Uiteraard zoeken we niet alleen een design engineer, maar ook een fijne collega met een zelfstandige houding, die oplossingsgericht is en een flexibele instelling heeft. Daarnaast beschik je over deze functie-vereisten en herken je je hierin:

• MBO+ of HBO, opleiding Werktuigbouwkunde of Automotive. Het gaat om een startersfunctie, werkervaring is dus geen vereiste.
• Affiniteit met de maritieme sector en industrie
• Ervaring met 3D CAD modelleren (SolidWorks of gelijkwaardig)
• Ervaring met het vervaardigen van werktuigbouwbouwkundige tekeningen
• Kennis van plaatbewerking- en lastechniek
• Het kunnen uitvoeren van standaard ontwerpberekeningen
• Je kunt gestructureerd en georganiseerd werken
• Beheersing van Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Wat bieden wij jou?
Naast dat jij je volledig kunt (verder) ontwikkelen, door het volgen van (interne) opleidingen en trainingen, mag je prima arbeidsvoorwaarden en een passend salaris verwachten. Uiteraard vinden wij een prettige werksfeer erg belangrijk en kom je in een organisatie met korte communicatielijnen, waar je veel vrijheid en zelfstandigheid in je werk krijgt. Als team willen we met elkaar een mooi product en een mooi bedrijfsresultaat neerzetten, waarbij we opstaan voor jouw ideeën en initiatieven.

Enthousiast geworden?
Hebben we je interesse gewekt? Aarzel dan niet langer en neem direct contact met ons op zodat we je snel mogen verwelkomen als nieuwe collega. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de vacature of Xeamos? Geen probleem, neem gerust contact op met Paul Geurts T 085 822 7013 of 06 16 971 207

Wij stellen het op prijs als bedrijven / bureaus ervan afzien om naar aanleiding van deze vacature ongevraagd hun cv’s of diensten aan te bieden. Cv’s die ongevraagd worden aangeboden, zien wij als directe en persoonlijke sollicitaties; algemene voorwaarden die worden meegestuurd verklaren wij nietig.